Organik bal, doğal olduğu için üretiminde kimyasal etkilere maruz kalmayan baldır. Organik arıcılık, belirli şartlara bağlı olarak kontrol altında tutulur. Örneğin bu sahip olduğu şartlardan birisi, Tarım Bakanlığının yetki verdiği sertifikasyon kuruluşlarından herhangi birisi ile sözleşmeli olarak belirli kontroller altında faaliyet yürütmesi zorunludur.
Bal üretiminde öneme sahip olan arıcılık malzemeleri
Üretiminde kimyasal etkiye maruz kalmadan bu tarz alanlardan uzakta çiçek meralarında arılar tarafından üretilen ballar, çiçek nektarlarından elde edilip doğallığını koruyan ürünlerdir. Doğallığından ötürü insan sağlığı için şifalı olan bir besindir ve balın yanı sıra arı ürünlerinin birçoğu aynı etkiyi vermektedir. Örneğin polenler, konsantre bir vitamin deposudur. Birtakım çalışmalarda bilim insanları polenin bütün vitaminleri taşıdığını iddia etmişlerdir. Bundan dolayı da insan sağlığı için bütün besinleri ihtiva etektedir. İçerdiği antibiyotik etkiden dolayı da oldukça dirence sahip bakterilerin üremesini de durdurabilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder